Sunday, 21 April 2013

Masalah Demi Masalah....

Lama x update, so far progress dgn hospital ok.. Frenz aku L tu bawa aku g umah nurse IVF Kak K di Terengganu. Alhamdullilah Kak K ni baik sgt, klu nk tanya apa2 blh je direct call dia. dia ajar aku supaya pergi ke HRPZ Kota Bharu untuk booking ubat awal supaya x jadi kena berganti ubat nanti.. Ada patient yg pakai ubat Terengganu dlu pas baru nk claim blik ubat kat negeri masing2. tp aku bernasib baik coz Kak K n Frenz L aku ajar..So aku g ke klinik O&G Kota Bharu ambil temujanji jumpa dgn Dr Wan Zahanim pada 08.05.2013 untuk confirm ubat utk IVF aku..So aku dpt ubat subsidila...Bayar kos rawatan je la nanti.. ( jimat dlm 10ribu)

Yang menjadi masalahnya sekarang, Mr Hubby aku asyik kena buasir n amat-amatla serius..sampai semalam 20.04.2013 dia mtk bawa dia g hospital utk inject ubat tahan sakit... Hubby aku ni klu dh mtk g hospital tu kira dia memang skit sgtla coz dia penakut nk g hospital ( tp klu bab nk baby dia akan sanggup apa saje). Frenz L aku gtaw, aku kena settlekan masalah usus Hubby secepat mungkin coz klu dia asyik sakit akan menyebabkan stress n perjalanan sistem tubuh kita terganggu bermakna penghasilan sperm pun akn terganggu n supplement2 yg kita ambil x dapat effect dgn tubuh kita kerana usus kita mengalami masalah.. Runsing la aku mcm ni...dh la Hubby yg bermasalah tambah pula dia buasir yg teruk sampai pucat muka hari ni..Semalam lepas pergi hospital, doktor transfer dia g jumpa pakar usus pada 06.05.2013.. Mudah-mudahan semua akan berjalan lancar bila tiba hariny.

Bila kerajaan umum cuti umum pada 05.05.2013 aku pun cepat2 ambil cuti pada 02.05.2013 blhla pergi jumpa Dr Nasir di Terengganu nk tanya perihal Hubby..01.05.2013 cuti hari pekerja, 02.05.2013 akun ambil cuti, 3-4.05.2013 tu jumaat sabtu ( Kelantan memang cuti) Ahad 05.05.2013 cuti umum...So blhla g rilek sama kt Terengganu...

No comments:

Post a Comment