Wednesday, 5 June 2013

Masa Dah Semakin Hampir

Dah lama x update...so far perjalanannya smooth je..nk berkongsi cerita kawan i L, dah pun selamat melahirkan baby boy 3kg semalam 05.06.2013..comel sgt...semalaman aku teman dia di hospital. Tentang perkembangan aku, aku dh pun g jumpa doktor pakar kt HRPZ dan ubat aku dh pun di order cuma doktor HRPZ minta aku g HSNZ untuk actual date untuk buat IVF. tapi doktor HRPZ direct tel n wat appoinment dengan doktor HSNZ n tanya apa lagi ubat yg diperlukan dan dos yang akan digunakan.. So doktor HSNZ sarankan hubby untuk ambil 24kali gonal-f injectian sebelum tarikh IVF, 1mggu 2 kali dengan dos 75iu, dan untuk aku seperti biasa bermula hari kedua period untuk wat IVF dengan dos 225iu.

Aku pun g ke HSNZ mengikut appoinment yg telah ditetapkan sewaktu aku g ke HRPZ. Alhamdullilah, tuhan memakbulkan permintaan aku.. Tiba disana doktor menanyakan tarikh period aku bagi bulan tersebut ( iaitu bulan Mei, nank jadikan cerita 15.05.2013 tu tarikh pertama aku period dan merupakan tarikh appoinment dengan HSNZ, aku datang betul-betul sebelum g hospital ). So doktor n nurse pun gtaw yang bersesuaian utk tetap tarikh...dan doktor confirmkan tarikh pengambilan telur pada 26.08.2013. dipercepatkan 2 bulan. Hubby kena start inject 03.06.2013... Setiap Isnin dan Khamis. Saya pula dibagi makan ubat YAZ supaya datang n stop pada tarikh yang doktor nak so senang nk plan IVF... aku dah pun start YAZ cycle pertama bulan pertama dan akan stop pada 13.06.2013, next cycle akan 11.07.2013, last cycle akan stop 08.08.2013.